diumenge, 20 de febrer de 2011

Jordi Colonques contagia la seua rialla al jurat del Vila de Puçol, pel que veurà la seua obra publicada

(font: www.puçol.es, web de l'Ajuntament de Puçol, Octubre 2010)

No és fàcil que una novel·la humoristica tinga acceptació tant per part del públic com de la crítica. Això és el que ha aconseguit Jordi Colonques amb la seua novel·la Món animal, amb la que este mes d'octubre ha aconseguit el primer premi en el certamen més veterà que s'organitza a Puçol.

Entorn del 9 d'octubre, la Casa de Cultura es vist de gala per a fer entrega dels distints premis Vila de Puçol: una exposició de pintura servix d'escenari a l'entrega dels altres dos guardons, el de poesia i el de literatura.

"Abans que res són premis destinats a potenciar la cultura valenciana i l'ús de la llengua autòctona en la producció artística, d'ací que l'acte d'entrega sempre es realitze en dates pròximes al 9 d'octubre", va afirmar l'alcalde José Vicente Martí en l'acte de entrega de premis.
Un acte que en esta ocasió es va realitzar el divendres 8, i que en el cas del Certamen de Literatura va comptar amb dos sorpreses: primera, que una obra humoristica es va alçar amb el primer premi en esta vint-i-sisena edició; i segona, que el vencedor ja havia obtingut el premi en una edició anterior.

És la segona vegada que em premien a Puçol,  pel que puc dir que tinc una estreta relació amb este certamen literari”, va assegurar Jordi Colonques. “Però, sobretot, m'ha sorprés que una obra d'estil humorístic tinga tan bona acceptació, perquè ja sabeu que si t'excedixes t'acusen de passar-te de graciós, però si el teu humor no arriba llavors eres un desgraciat”.

Món animal es va imposar amb facilitat a les altres nou obres presentades, ja que va seduir des del primer moment a tots els membres d'un jurat la diversitat dels quals garantix que l'obra funcione bé per a tots els públics. Els encarregats de decidir el guardó van ser en esta edició José Vicente Martí (alcalde), Lola Sánchez Parra (regidora de cultura), Isabel Robles (poeta), Xavier Aliaga (escriptor i periodista), Rosa García (bibliotecària), Manel Alonso (escriptor i editor) i el gerent de la Casa de Cultura, José Mª García, que va actuar com a secretari.

Com succeïx durant més de dos dècades, l'obra premiada serà editada l'any que ve per l'Ajuntament de Puçol, la qual cosa, més enllà del premi en metàl·lic, suposa el gran al·licient per als autors participants: la seua obra tindrà l'oportunitat d'arribar a tots els públics. I eixe és sens dubte el gran objectiu de tot escriptor. Definitivament, la rialla de Jordi Colonques comença a ser contagiosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada